Zero Sauce czekolada
Sos do deserów Zero Sauce marki Olimp to rewelacyjny sposób na urozmaicenie potraw i deserów, które dzięki temu dodatkowi nabiorą wyrazistego smaku czekolady. Sos jest odpowiedni do lodów, deserów, naleśników a także jako element dekoracyjny do serwisu potraw. Zero Sauce marki Olimp prócz doskonałego smaku wyróżnia się także niską kalorycznością, gdyż nie zawiera cukru ani tłuszczu. Jest to doskonały dodatek dla osób będących na diecie, sportowców czy diabetyków. Ponadto, skład sosu został wzbogacony o błonnik, który przyczynia się do zmniejszenia wahań stężenia glukozy we krwi, a tym samym obniża odpowiedź glikemiczną po spożyciu posiłków. Dzięki niemu zostaje zmniejszona ilość cholesterolu dostępnego do lipoprotein, a w konsekwencji korzystnie wpływa na jego stężenie we krwi. Z dietetycznym sosem Olimp nie musisz rezygnować ze słodkości. To proste, zero cukru, zero tłuszczu, a przy tym doskonały smak. Produkt dostępny również o smaku truskawkowym i karmelowym.
Skład i wartość kaloryczna
Składniki: woda, inulina, substancje słodzące – ksylitol, sukraloza; substancja zagęszczająca – guma ksantanowa; błonnik cytrusowy, aromaty, 0,8% kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, substancje konserwujące – sorbinian potasu, benzoesan sodu; regulator kwasowości – kwas cytrynowy; sól.
Informacja o alergenach: produkt może zawierać mleko, soję, gorczycę, seler.
Uwaga: nie spożywać w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników produktu.
Stosowanie i przechowywanie
Stosowanie: Proponowaną porcję produktu 5 ml stosować jako dodatek do dań, deserów, napojów. Spożywać w zależności od indywidualnych potrzeb. Spożyć bezpośrednio po przygotowaniu. Rozwarstwienie produktu jest naturalnym procesem. Przed użyciem wstrząsnąć.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w temperaturze nie przekraczającej 25°C. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 4 tygodni.
Podatek VAT | VAT23 |
---|---|
Barcode | 5901330082627 |
Producent | Olimp |