Foods by Ann Mieszanka mąk na muffiny bez pszenicy 250g

Opis Specyfikacja Opinie

Bezglutenowa mieszanka 6 mąk idealna na muffiny

Foods by Ann Mieszanka mąk na muffiny to idealne rozwiązanie dla osób szukających alternatywy dla tradycyjnej mąki pszennej. Produkt stworzono z myślą o tych, którzy z powodów zdrowotnych zmuszeni są wyeliminować gluten ze swojej diety bądź preferują wypieki w zdrowszym wydaniu. Dzięki odpowiedniej kompozycji sześciu mąk roślinnych, tj. mąki ryżowej, owsianej, kokosowej, lnianej, z orzechów arachidowych oraz tapioki, mieszanka ta pozwala na przygotowanie pysznych, lekkich i puszystych muffinów bez konieczności stosowania pszenicy, co jest niezwykle istotne dla osób z celiakią lub nietolerancją glutenu. Każda z wykorzystanych mąk niesie ze sobą cenne, prozdrowotne właściwości, wyróżnia się bogatą zawartością błonnika, zdrowych tłuszczów i ważnych dla funkcjonowania organizmu minerałów. 

Szybkość i prostota przygotowania

Jedną z największych zalet Mieszanki mąk na muffiny bez pszenicy Foods by Ann jest łatwość jej użycia. Wystarczy dodać kilka podstawowych składników, aby w krótkim czasie cieszyć się domowymi wypiekami. To zatem idealny wybór dla zabieganych, którzy mimo codziennych obowiązków nie chcą rezygnować z przyjemności pieczenia, nawet przy ograniczonym czasie. Gotowa mieszanka eliminuje konieczność dokładnego odmierzania i mieszania różnych mąk, co znacznie ułatwia proces przygotowania. Dodatkowo, jej składniki są naturalne, dzięki czemu gotowe muffiny są nie tylko smaczne, ale i zdrowe. W zależności od preferencji, do mieszanki możesz dodać jajka i mleko, natomiast jeżeli zależy Ci na smacznej, wegańskiej przekąsce bez laktozy, wystarczy połączyć produkt jedynie z tłuszczem i wodą.

Odpowiednia dla osób na diecie bezglutenowej

Foods by Ann Mieszanka mąk na muffiny bez pszenicy to doskonały wybór dla osób na diecie bezglutenowej. W przeciwieństwie do wielu gotowych produktów dostępnych na rynku, proponowana mieszanka nie zawiera sztucznych dodatków ani konserwantów, co czyni ją bezpieczną i zdrową alternatywą dla osób, które muszą wyeliminować gluten z codziennej diety. Dzięki temu mogą cieszyć się pysznymi wypiekami bez obaw o nietolerancje pokarmowe czy alergie. Produkt jest odpowiedni również dla osób na diecie wykluczającej laktozę, dla wegetarian oraz wegan, ale jego walory smakowe zadowolą także wszystkich miłośników tradycyjnych babeczek, chcących spróbować tych słodkości w nowym, zdrowszym wydaniu.

Foods by Ann Mieszanka mąk na muffiny bez pszenicy 250g - informacja żywieniowa

Składniki: mąka ryżowa, substancja słodząca: maltitol, mąka owsiana bezglutenowa, tapioka, mąka kokosowa, mąka z orzechów arachidowych, błonnik bambusowy, mąka lniana odtłuszczona, substancja spulchniająca (wodorowęglan sodu).

Wartość odżywcza w 100 g produktu

  • Wartość energetyczna 1375 kJ/ 327 kcal
  • Tłuszcz 4 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2 g)
  • Węglowodany 68 g (w tym cukry 2 g)
  • Błonnik 9 g
  • Białko 10 g
  • Sól 1 g

Zalety

  • Bezglutenowa formuła – doskonała alternatywa dla tradycyjnej mąki pszennej, odpowiednia dla osób z nietolerancją glutenu.
  • Szybkość i łatwość przygotowania – gotowa mieszanka ułatwia pieczenie, eliminując potrzebę odmierzania wielu składników.
  • Naturalne składniki – brak sztucznych dodatków i konserwantów sprawia, że wypieki są zdrowsze i bardziej naturalne.
  • Idealna tekstura muffinów – mieszanka gwarantuje lekkie, puszyste muffiny, które smakują jak z najlepszej piekarni.
  • Wszechstronność zastosowań – mieszanka może być używana nie tylko do muffinów, ale także innych bezglutenowych wypieków, co czyni ją niezwykle uniwersalną.
Podatek VAT VAT5
Barcode 5903018059709
Producent Levann
Produkt nie zawiera Glutenu, Konserwantów
Cechy dodatkowe Wegański
Waga 250 g
Bullet points
  • Bezglutenowa formuła – doskonała alternatywa dla tradycyjnej mąki pszennej, odpowiednia dla osób z nietolerancją glutenu.
  • Szybkość i łatwość przygotowania – gotowa mieszanka ułatwia pieczenie, eliminując potrzebę odmierzania wielu składników.
  • Naturalne składniki – brak sztucznych dodatków i konserwantów sprawia, że wypieki są zdrowsze i bardziej naturalne.
  • Idealna tekstura muffinów – mieszanka gwarantuje lekkie, puszyste muffiny, które smakują jak z najlepszej piekarni.
  • Wszechstronność zastosowań – mieszanka może być używana nie tylko do muffinów, ale także innych bezglutenowych wypieków, co czyni ją niezwykle uniwersalną.
Napisz własną recenzję
Napisz opinię o produkcie: Foods by Ann Mieszanka mąk na muffiny bez pszenicy 250g
Twoja ocena:
Ładuję...

Dodano swoją recenzję do moderacji.

almamed.pl Reviews with ekomi-pl.com almamed.pl Reviews with ekomi-pl.com